Alustukset ja paneeli
Alustukset
- Koulutuksen ja eriarvoisuuden monimutkainen mutta ei mahdoton suhde, professori Kristiina Brunila:
Puheenvuorossani tarkastelen koulutuksen ja eriarvoisuuden historiallisesti hankalaksi muotoutunutta suhdetta Suomessa. Lisäksi pohdin, mitä voisimme tästä hankalasta suhteesta oppia koulutuksen rakenteiden ja käytäntöjen näkökulmasta. - Onko iäkkäiden hoivan eriarvoistuminen väistämätöntä? tutkijatohtori Tiina Sihto:
Puheenvuorossani tarkastelen taloudellisten resurssien ja läheissuhteiden vaikutusta iäkkäiden hoivan saantiin. Kysyn, onko eriarvoisuuden kasvu väistämätöntä, vai olisiko meillä reittejä myös parempaan ja tasa-arvoisempaan hoivaan. - Eriarvoisuus nuorten mielenterveyspalveluissa
puheenjohtaja Ulkar Aghayeva
Puheenvuorossani tarkastelen monen eri identiteettikategorian intersektiossa elävien nuorten asemaa ja kokemuksia mielenterveyspalveluiden käyttäjinä. Tarkastelen, vaikuttaako identiteettien risteävyyden huomioiminen mielenterveyspalveluissa saadun palvelun laatuun ja eriarvoisuuden kitkemiseen?
Alustaja-panelistit
- Professori Kristiina Brunila, Helsingin yliopisto:
Kristiina Brunila toimii kasvatuksen ja koulutuksen sosiaalisen oikeudenmukaisuuden ja tasa-arvon professorina Helsingin yliopistossa, jossa hän johtaa näihin teemoihin keskittynyttä kansainvälistä AGORA-tutkimuskeskusta. Hän on tarkastellut eriarvoisuutta koko koulutusjärjestelmässä, globaalia ja kansallista koulutuspolitiikkaa ja tällä hetkellä hän tutkii koulutuksen tulevaisuuden suuntaviivoja. - Tutkijatohtori Tiina Sihto, Helsingin yliopisto:
YTT Tiina Sihto toimii tutkijatohtorina Helsingin yliopistossa strategisen tutkimuksen neuvoston rahoittamassa SustAgeable-konsortiossa sekä jäsenenä Suomen Akatemian rahoittamassa Ikääntymisen ja hoivan tutkimuksen huippuyksikössä (CoE AgeCare). Hänen tutkimuksensa keskittyy hoivan teemoihin. Huhtikuussa 2023 ilmestyy Sihdon ja Paula Vasaran toimittama teos Hoivan pimeä puoli (Gaudeamus). - Puheenjohtaja Ulkar Aghayeva, Fem-R
Ulkar Aghayeva on valmistunut sosiaalisen syrjäytymisen koulutusohjelmasta Åbo Akademista. Hän on antirasismin ja yhdenvertaisuuden asiantuntija, Fem-R:n puheenjohtaja, Ihmisoikeusliiton johtokunnan varapuheenjohtaja ja väitöskirjatutkija Tuuli Kurjen tutkimushankkeessa ensi syksystä alkaen Helsingin yliopistossa. Tuuli Kurjen johtamassa tutkimuksessa pyritään luomaan uusia radikaalin hoivan muotoja yhdessä mielenterveyspalveluita käyttävien tai käyttäneiden nuorten aikuisten kanssa, jotka elävät monen eri identiteettikategorian intersektiossa sekä mielenterveyden parissa toimivien aktivistien, ammattilaisten, vapaaehtoisten ja omaisten kanssa.